Ehdokkaamme puoluekokousedustajiksi

Etusivu

AIKATAULU

Nettivaali järjestetään 13.-19.4.2023.

Uurnaäänestys Ympyrätalolla (Siltasaarenkatu 18–20 C 6. krs) 21.4.2023 klo 9–15, 24.4.2023 klo 9–17 ja 25.4.2023 klo 9–18.

Postiäänestys niille jäsenille, joilla ei ole sähköpostiosoitetta 27.4.-12.5.2023. Vastauskuori postiin viimeistään 2.5.2023 tai kuoren voi toimittaa piiritoimistoon 12.5.2023 klo 16 mennessä.

Piirikokous 25.5.2023, jossa valinta vahvistetaan.

Ehdokaslistaan voit tutustua: https://helsinki.sdp.fi/yleinen/ehdokkaat-puoluekokoukseen-2023/

Äänestää voivat kaikki äänioikeutetut puolueen jäsenet (jäsenmaksunsa 31.12.2022 mennessä maksaneet tai vapaa- tai maksuvapaajäsenet).

NETTIÄÄNESTÄMISEN OHJE

Nettiäänestykseen voi kirjautua joko jäsennumerolla ja salasanalla, tai pankkitunnuksilla (pankkitunnuksilla kirjautuessa et tarvitse jäsennumeroasi). Jos et pääse kirjautumaan pankkitunnuksilla, sinulla todennäköisesti ei ole jäsenrekisteriin merkittynä henkilötunnuksen loppuosaa.

Kirjautua voit myös mobiilivarmenteella tai jäsennumerolla ja salasanalla. Salasanan voi tilata kirjautumisikkunasta.

Jos et muista jäsennumeroasi tai olet unohtanut salasanasi, ota yhteyttä saara.kuoppala@sdp.fi p. 050 4666 037.

Äänestää saa enintään 47 ehdokasta. Äänet annetaan merkitsemällä numero 1 sen ehdokkaan kohdalle, jolle antaa 47 ääntä, numero 2 sille, jolle antaa 46 ääntä jne. Numerolla 47 merkitty ehdokas saa 1 äänen. Äänimäärään ei vaikuta se, kuinka monelle ehdokkaalle antaa ääniä vaan ainoastaan se, minkä numeron merkitsee ehdokkaan ruutuun.

Kun on painanut äänestä-nappia, et pääse enää muuttamaan antamiaan ääniä, etkä pääse äänestämään toista kertaa

Nettiäänestykseen pääset tästä (HUOM! Äänestyslinkki aukeaa torstaina 13.4.2023 klo 9.00 ja sulkeutuu 19.4.2023 klo 23.59.): https://vaalit-sdp-fi.pwire.fi/

Jenni Hjelt, äänestysnumero 19

Olen 48-vuotias järjestöammattilainen.Toimin järjestöasiantuntijana Tehyssä, koulutukseltani olen sairaanhoitaja AMK. Olen toiminut pitkään järjestötoiminnassa erilaisissa tehtävissä mm. ay-liikkeessä ja urheilutoiminnassa. Niin ay-liikkeen parissa eri tehtävissä toimiminen kuin juniorijalkapalloilijoiden monivuotisena joukkueenjohtajana ja seurajohdossa vapaaehtoisena työskentely ovat opettaneet kykyä ottaa kantaa, tehdä päätöksiä, puhua julkisesti ja neuvotella.

Tällä hetkellä toimin Helsingissä varakaupunginvaltuutettuna ja kaupunkiympäristölautakunnan varajäsenenä. Lisäksi toimin juuri alkaneella 2-vuotiskaudella Helsinginniemen Sosialidemokraattien puheenjohtajana.
Olen melko tuore puolueen jäsen, liityin puolueeseen 2020. Haluan kantaa korteni kekoon yhteiseksi hyväksi ja siksi tavoittelen nyt puoluekokousedustajan paikkaa.

Puolueen tulee huolehtia Suomen hyvinvointivaltion kehittymisestä monista eri näkökulmista. Meidän pitää huolehtia koulutuksellisesta tasa-arvosta, peruspalveluiden laadusta ja hyvinvoinnista ja edistää työelämää, jotta mahdollisimman moni pystyy ja jaksaa tehdä työtä hyvin ja hyvinvoivana. Kaupunkien kehittymisen yhteydessä meidän pitää huolehtia siitä, että luontoarvoja ei unohdeta.

Käytä äänesi, ja äänestä jäsenvaalissa uudehko, mutta sitäkin innokkaampi ja kyvykäs demari päättämään puolueen suunnasta.

Jani-Pekka Leino, äänestysnumero 58

Olen 38v Helsinginniemen SD:n jäsenasiainhoitaja ja aktiivitoimija. Puolueen parissa toimin H:gin piirihallituksessa ja puolueen kahdessa erityöryhmässä, lisäksi puolueen luottamustoimia minulla on HTY:n valtuuston jäsenyys 2 kautta. Työskentelen erityisasiantuntijana työturvallisuuden parissa ja olen tätä kautta tekemisissä lähes läpi koko suomalaisen työelämäkentän.

SDP:n pitää olla kaikkia houkutteleva puolue tulevaisuudessa, emmekä saa olla edistämässä vain tiettyjen ryhmien etua ja asiaa. Meidän pitää ehdottomasti olla turvaamassa kaikkien arkea oikeudenmukaisemmalla tavalla, niin ettei kukaan syrjäytyisi yhteiskunnastamme, sillä siihen meillä ei yksinkertaisesti ole varaa.
Yhteistyöllä voimme rakentaa entistä vakaamman puolueen kaikille jäsenille niin vauvasta vaariin, sekä turvata sen että oikeasti puolueemme on myös jatkossa tulevaisuuden vaikuttajien puolue. Nyt arvoisa jäsenemme, toivonkin saavani tukea jotta pääsen vaikuttamaan puolueemme tulevaisuuteen!

Riku Lievonen, äänestysnumero 59

Työn murros ja kaupungistuminen muokkaavat yhteiskuntaamme uusiksi, eikä tässä jaossa osallisuuden tunne ja osallistumisen mahdollisuudet aina jakaudu kuten ennen. Nyt jos koskaan tarvitaan sosialidemokraattista arvopohjaa, kykyä tunnistaa muutosvoimien seuraukset ja valintoja, jotka toimivat eriytyvillä alueilla. Monimuotoinen kaupunkipolitiikka on avain tulevaisuuden Suomen alueellisten tarpeiden tunnistamiseen ja vahvuuksien korostamiseen.

Olen 45-vuotias, Helsinginniemen demareiden johtokunnan jäsen Töölöstä. Vapaa-aikana minut löytää niin tanssi- kuin jalkapallokatsomoistakin.

Markku Rantahalvari, äänestysnumero 80

Kuusi vuotta sitten liityin SDP:hen empien kannattaako tämä. Halu vaikuttaa ja olla omien arvojen äänenä pelotti, mutta samalla innosti kuten aiemman urheilu-uran jännittävimmät hetket. Nyt voin jo sanoa, että kannatti.

Luottamustoimissa olen kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenä sekä varavaltuutettu. Työskentelen myös puolueen maa- ja metsätaloustyöryhmässä ja sihteerinä liikuntatyöryhmässä. Olen jo saanut lukuisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja oppia uutta kokeneilta tovereilta sekä ystäviä.

Olen 39-vuotias historiaa opiskellut filosofian maisteri. Nykyään työskentelen tapahtuma- ja koulutusasiantuntija Opiskelijoiden Liikuntaliitossa. Vapaa-aikani täyttävät liikunta, politiikka ja rescue-kissat.
Nyt toivon pääseväni puoluekokousedustajaksi, koska siellä käsitellään työryhmieni asioita ja siten SDP:n linjaa tulevaisuudelle. Haluan olla varmistamassa, että liikunta, koulutus ja luonto saa arvoisensa aseman puolueen työssä jatkossa. Laita siis tämä demari töihin!

Taru Reinikainen, äänestysnumero 82

Syksyllä tehdään useita merkittäviä päätöksiä puolueen tulevaisuuden kannalta, henkilövalinnoissa lähtien. Haluan olla mukana vaikuttamassa ja tuomassa Helsingin piirin näkökulmia päätöksentekoon. Olen käytettävissänne puoluekokousedustajaksi.

Olen Stadin demareiden 1. varapuheenjohtaja. Ammatiltani olen koulutuksen ja työelämän asiantuntija. Työni ammattiliitossa on neuvottelemista, sopimista ja vaikuttamista. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (yamk) ja opiskelen julkisoikeuden maisteriksi.

Jouko Sillanpää, äänestysnumero 94

Olen Vantaan kaupungin valmiuspäällikön tehtävästä eläkkeelle jäänyt 72 vuoden ikäinen valtiotieteen maisteri ja nyt olen turvallisuuspolitiikan väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa.

Puoluekokousedustajaksi pyrin, jotta pääsisin vaikuttamaan tulevaisuuden kannalta tärkeisiin SDP:n linjauksiin turvallisuuspolitiikassa ja talouspolitiikassa. On poliittisen tahdon asia mahdollistaa riittävät voimavarat terveyspalveluille ja koulutukselle.

Erkki Tuomioja, äänestysnumero 108

Olen Erkki Tuomioja, 76 v, valtiot.tri, kaupunginvaltuutettu. Entisenä kansanedustajana ja ministerinä olen taas käytettävissä puoluekokousedustajaksi.
Haluan olla vaikuttamassa puolueen linjauksiin samalla tavoin kun ensimmäisen kerran edustajana v. 1969.

Hanna Varis, äänestysnumero 113

Olen 43-vuotias perheenäiti Malmilta. Olen työskennellyt Kelassa eri tehtävissä jo 18 vuotta. Nykyisin olen Kanta-palvelujen sertifiointivastaava sekä tulosyksikköni luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.
Kuulun myös ammattiliittoni valtuustoon sekä toimin paikallistason ay-aktiivina. Vapaa-ajalla harrastan koiran kanssa lenkkeilyä, lukemista ja matkustelua.
Puoluekokousedustajaksi olen hyvä valinta, koska minulla on sekä kokemusta että tuoreita näkemyksiä. Osaan punnita mielipiteeni huolella tehdä ja viisaita ratkaisuja.