Helsinginniemen Sosialidemokraatit esittävät Markku Rantahalvaria apulaispormestariksi

Etusivu

Helsinginniemen Sosialidemokraatit ry päätti ylimääräisessä jäsenkokouksessaan perjantaina 28.4.2023 esittää Markku Rantahalvari asetetaan puolueosaston ehdokkaaksi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi.

Johtokunta katsoo Rantahalvarilla olevan tehtävään vaadittava vahva substanssiosaaminen. Hän on yhteistyötaitoinen ja nauttii luottamusta yli puoluerajojen. Rantahalvarista tulisi kaupungillemme erinomainen apulaispormestari.

Markku Rantahalvarilla on laaja kokemus kasvatus- ja koulutusalalta. Tällä hetkellä hän on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen. Koulutukseltaan Rantahalvari on filosofian maisteri, pääaineenaan Suomen historia ja sivuaineenaan kasvatustiede. Hän työskentelee tällä hetkellä koulutus- ja tapahtuma-asiantuntijana Opiskelijoiden Liikuntaliitossa.

Rantahalvari on toiminut mm. historian ja yhteiskuntaopin aineenopettajana, erityisopettajana ja luokanopettajana sekä opettanut valmennuskursseilla. Hänellä on työkokemusta myös Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:stä, jossa hän toiminut ohjaajana ja vastaavana nuorten oppimisvaikeuksien parissa. Lisäksi Rantahalvari on työskennellyt Ugandassa kouluttamassa opettajia oppimisvaikeuksista Opettajat ilman rajoja-järjestön lähettämänä sekä SPR:llä pakolaisohjaajana.

Tarkempi Rantahalvarin esittely.

Esityksestä Kasvatus ja koulutus-toimialan apulaispormestariksi päätetään SDP Helsingin ylimääräisessä piirikokouksessa torstaina 25. toukokuuta. Lopullisen valinnan tekee Helsingin kaupunginvaltuusto. SDP sai kuntavaalien yhteydessä kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan Helsingin apulaispormestarin paikan. Tehtävää hoitanut apulaispormestari Nasima Razmyar valittiin eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi ja hän luopuu tehtävästä.